Карвінг: працюємо креативно

k1В умовах новогостановлення суспільства розвиваються професійні компетентності керівників гуртків закладів позашкільної освіти. І в цьому їм сприяють заклади післядипломної педагогічної освіти як система структурних складових у взаємозв’язку й постійному розвитку з можливістю корекції цілей і завдань та з урахуванням особливостей, професійних потреб і очікувань слухачів. Під час підвищення кваліфікації педагоги реалізовують свободи вибору змісту, форм і методів науково-дослідницької, методичної, організаційно-педагогічної роботи. Це спонукає їх до креативної діяльності, самоактуалізації та самореалізації кожного педагога.

 

У рамках курсів підвищення кваліфікації керівників гуртків по-новому проведено майстер-класи, воркшопи. Так, керівник гуртка Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування Наталія Павлівна Галас провела майстер-клас „Сучасний дизайн холодних страв з використанням карвінгу”. Мода на карвінг (різьблення по овочах та фруктах) дедалі швидше, сміливіше входить у наше життя, робить святковими будні. А букети з овочів та фруктів (бантик із цибулі-порею, троянда – із хурми, будь-які квіти – із редису, листочки – із огірків, квітка – із граната, айстри, хризантеми – із пекінської капусти, лілії – із моркви) стали найнеочікуванішими подарунками та найоригінальнішими прикрасами святкового стола. Курсанти із захопленням спостерігали, а далі долучалися до виготовлення листочків, квітів, прикрас із смачних ягід та зелені із метою навчитися самим та передати досвід на місцях, а також вміти використовувати дизайн у своїх цілях.

k